+ Meer informatie

Omzetgroei bij Wegener minder dan voorzien

1 minuut leestijd

APELDOORN — De geconsolideerde omzet van Wegener's Couranten Concern NV te Apeldoorn is over 1980 toegenomen tot ƒ 195 miljoen. Ten opzichte van de omzet over 1979, die ƒ 167 miljoen bedroeg, is derhalve een stijging van 16 pet. gerealiseerd.

Als gevolg van een grotere teruggang van het advertentievolume in een aantal van de Wegener-bladen — met name in het laatste kwartaal van 1980 — dan was voorzien, heeft de omzet niet het verwachte niveau bereikt, zodat de optredende kostenstijgingen niet volledig konden worden opgevangen.

De nettowinst per aandeel komt hierdoor uit op ƒ 11,12 tegen ƒ 13,05 (gecorrigeerd) over 1979. Aan de op 11 juni 1981 te houden algemene vergadering van aandeelhouders zal worden voorgesteld het dividend over 1980 vast te stellen op ƒ 6,60 in contanten, per aandeel van ƒ 10,~.

Ten aanzien van de voorgenomen fusie met Holding Utrechts Nieuwsblad BV kunnen vöör de jaarvergadering nadere mededelingen worden verwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.