+ Meer informatie

Voorzichtig zijn met ketelbouWfoedrijven

Reacties op Sean-rapport

2 minuten leestijd

VLISSINGEN — De overheid moet de beide ketelbouw-ondernemingen die Nederland momenteel heeft, te weten de Koninklijke Maatschappij De Schelde in' Vlissingen en Stork VMF-Hengelo in stand houden. Dit is de mening van de ondernemingsraad van de KMS.

Voorzitter van deze raad. De Leeuw, zei dit gistermorgen tijdens een persconferentie in Vlissingen. De OR kraakte het rapport, dat de stichting SEAN (samenwerkende energie apparaten Nederland) op verzoek van de minister van Economische zaken heeft opgesteld over de samenwerkingsmogelijkheden tussen de ketelbouwbedrijven van de KMS in Vlissingen en die van VMF Stork in Hengelo.

Uit dit rapport blijkt, dat de ketelbouwactiviteiten in Nederland moeten worden gebundeld in een organisatie de CKN (Centrale Ketelbouw Nederland), waarbij ongeveer tachtig procent van de hele vaderlandse ketelbouw bij Stork wordt geconcentreerd en twintig procent bij de KMS in Vlissingen. Deze conclusie is bij de KMS ingeslagen als een bom. Volgens ORvoorzitter De Leeuw wordt met deze plannen een bijzondere bedrijfstak de nek omgedraaid. Het weghalen Van de ketelbouw uit Vlissingen betekent in feite het hart verwijderen uit een gezond lichaam om het over te plaatsen in een doodziek wrak, in dit geval de VMF Stork, zo liet de OR weten.

Te vroeg

De industriebond CNV vindt het nog veel te vroeg dat om nu al de ketelbouwactiviteiten van de Schelde (RSV) in Vlissingen over te hevelen naar Hengelo en daar onder een dak te brengen met de ketelafdeling van het VMF Stork. De bond zegt dit in een commentaar op het rapport van de stichting energie-apparatuur Nederland (SEAN) over herstructurering van de Nederlandse ketelbouwindustrie.

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) wil, dat de minister van Economische zaken samen met de elektrische centrales in ons land maatregelen neemt om te zorgen dat er een markt komt voor de Nederlandse ketelbouwende industrie.

De ketelbedrijven hebben respectievelijk 1228 en 1300 werknemers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.