+ Meer informatie

Politie schiet op verkeerde verdachte

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Een Hagenaar die woensdagavond

18-jarige laat door de politie in Den Haag in zyn been werd geschoten, geweest by U^kt niet betrokken te zfjn een gewapende overval op zoals de politie aanvaneen Icoffiehuis, keiyk dacht Agenten hadden tijdens de schietpartij niet de vermeende overvallers, maar een aantal autodieven voor zich. De rijksrecherche onderzoekt het incident, zo heeft de politie gisteravond meegedeeld. Op de Delftselaan losten agenten drie waarschuwingsschoten en vuurden vervolgens een gerichte kogel af. Naast de 18-jarige man raakte daarbij vermoedelijk ook een 13-jarige jongen gewond aan zijn elleboog. Beiden worden behandeld in het Westeindeziekenhuis. In totaal zijn vier mensen aangehouden.

Op woensdagavond werd omstreeks elf uur 's avonds een koffiehuis overvallen in de Elandstraat. Een gewapende man bedreigde de beheerder, deed een greep in de kassa en vluchtte in een auto. Surveillerende agenten zagen even later een auto die aan het signalement voldeed en zetten op de Noord-West Buitensingel de achtervolging in. De auto was geregistreerd als gestolen. De agenten gingen er vanwege het gedrag van de inzittenden van uit dat ze de gewapende overvallers voor zich hadden.

Tijdens de achtervolging botste de wagen op de Delftstelaan tegen een geparkeerde auto en kwamen er vijf inzittenden uit, die volgens de politie wilden vluchten. De politiemensen sommeerden hen te stoppen. Toen er geen reactie kwam, schoten zij. De 18-jarige gewonde werd opgenomen in het ziekenhuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.