+ Meer informatie

„Plan Haars onrealistische"

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Er zullen meer kerken worden opengesteld om asielzoekende-Cbristenturken te beschermen tegen uitzetting. Dit hebben het landelijk steuncomité Turkse christenen en de werkgroep asielzoekers van de Syrisch-ortbodoxe kerk dinsdag op een vergadering besloten.

Het steuncomité en de werkgroep kwamen bijeen om het aanbod te bespreken van staatssecretaris Haars van justitie om aan Turkse christenen die ons land uitmoeten één maand respijt te geven om elders verblijf te vinden.

In de vergadering werd het voorstel van Haars onrealistisch genoemd omdat de Raad van Kerken onmogelijk in een maand voor opvang in een ander land kan zorgen. Er werd voorts besloten de staatssecretaris te vragen orn het toelatingsbeleid in Nederland aan te passen aan het beleid dat in België en Duitsland wordt gevoerd. De werkgroep en het comité vinden dat Duitsland en België een soepeler toelatingsbeleid hebben en dat Nederland met ' Zweden het hardste beleid voert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.