+ Meer informatie

Verstekeling dood gevonden

3 minuten leestijd

SCHIPHOL - In een KLM-vliegtuig uit Accra (Ghana) is gisteren een dode verstekeling aangetroffen. Uit papieren die de politie op de man vond, blijkt dat het de 32-jarige A. B. C. uit Sierra Leone is.

De boordwerktuigkundige van het KLM-toestel ontdekte de verstekeling tijdens de inspectie voor vertrek van het vliegtuig op een volgende vlucht. Het lichaam bevond zich in de wielbaai van de middenpoot van het hoofdlandingsgestel van de DC-10. Het vliegtuig was om zeven uur gis

Op kruishoogte {ongeveer 10 kilometer) is ademhalen onmogelijk en bovendien heerst er een temperatuur van ongeveer 50 graden onder nul. De man had zich met zijn eigen kleren vastgebonden aan leidingen in de wielbaai. Volgens de politie moet hij door bevriezing en verstikking om het leven zijn gekomen.

De 31-jarige Slowaak L. M. , die alle schuld op zijn 48-jarige maat laadt, hééft zijn aanvankelijke verklaring dat J. M. de vrouw had verkracht voor hij haar wurgde, ingetrokken. Volgens een woordvoerder van de politie van Linz zegt de man nu dat de Kerkraadse vrouw door Molnar is gewurgd omdat zij had gezien dat hij haar 27-jarige echtgenoot had neergeslagen. Uit angst later te zullen worden herkend zou hij zich van de vrouw hebben ontdaan. Bovendien zou J. M. hebben gedacht dat hij ook de echtgenoot van de vrouw had gedood.

Op 23 augustus werd het echtpaar Widdershoven op een parkeerplaats bij Pucking langs de autoweg naar Linz overvallen. Eerst werd René WiddersHoven met een smoesje uit zijn camper gelokt. Vanuit de camper was mevrouw Widdershoven er getuige van dat haar man na hevig verzet werd neergeslagen. Toen de overvallers dit ontdekten, zou J. M. de Kerkraadse vrouw hebben gewurgd. Met de beide slachtoffers in de camper reed hij vervolgens weg. Onderweg gooide hij de man uit de wagen. Hij wilde hem in de bossen begraven omdat hij meende dat zijn slachtoffer dood was. Waarschijnlijk werd de dader bij zijn werkzaamheden gestoord en liet hij het lichaam in bos achter. Wat hij met de vrouw heeft gedaan, is nog steeds niet bekend.

Opvallend noemde Simons de behoefte bij velen om nu al precies te weten hoe het nieuwe stelsel er uiteindelijk uit zal gaan zien. Volgens de staatssecretaris is het echter onmogelijk een precies beeld te schetsen. „We moeten telkens kleine stappen nemen in het kader van het uiteindelijke doel dat we willen bereiken: een betere zorg voor de burger, waarin sprake is van een evenwichtiger lastenverdeling dan in het huidige verzekeringsstelsel. Een gezondheidszorg ook waarin het geld doelmatiger wordt besteed".

Volgens mevrouw Y. Koster-Dreese van het Landelijk Patiënten/Consumenten Platform (LP/CP) biedt het nieuwe stelsel uitzicht op verbetering van de positie van de patiënt. Veel hangt nog af van de verdere uitwerking. Ze zei het jammer te vinden dat het kabinet nog geen duidelijk standpunt heeft ingenomen over de verhouding tussen het basis- en het aanvullende pakket.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.