+ Meer informatie

Spiegel

2 minuten leestijd

President van de Utrechtse rechtbank mr. L. Schuman betwijfelt of de vereniging op termijn levensvatbaar is. Hij houdt de „orthodoxe kringen" tegelijk een spiegel voor. Bij de kans op succes plaatst hij een klein vraagteken. „Voor de meeste zaken komen ze toch bij ons terecht. Ik denk dat de doelgroep niet groot genoeg is. Zoveel conflicten hebben ze toch niet uit te vechten in die wereld?"

In Koers een portret van minister van Justitie Hirsch Ballin. SGP-kamerlid Van de Berg, evenals Hirsch Balhn jurist, looft de kwaliteiten van de minister. Maar over de ethische opstelling van Hirsch Ballin is hij duidelijk teleurgesteld: „Ik hoopte dat hij bij ethische onderwerpen niet alleen begrip zou tonen voor onze argumenten, maar ook een stap in onze richting zou doen. Dat heeft hij niet gedaan".

Hoe belangrijk zijn de „evangelicals" voor het RD, vraagt Koers zich af omdat het RD al enige jaren actief abonnees werft via het programmablad van de EO. „De veroveringen van de reformatorischen op de evangelischen blijken in de praktijk nogal mee te vallen", zegt de aanhef en weerspreekt daarmee geruchten als zou de toeloop van Visielezers stormachtig zijn. RD-hoofdredacteur Janse geeft een toelichting. „Als wij adverteren in het blad van de EO krijgen we eerder degenen die een positieve relatie tot de gereformeerde belijdenis hebben, zoals bij voorbeeld Gereformeerde Bonders of Christelijk Gereformeerden, dan mensen uit de Pinksterbeweging. Net zoals je, bij een advertentie in het blad van het CDA, eerder oud-CHU-leden zult krijgen dan CDA'ers die weleens hebben overwogen om over te stappen naar de PvdA".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.