+ Meer informatie

ONDERWIJS

1 minuut leestijd

We ontvingen van het bestuur van de kweekschool te gouda een betrekkelijk lang artikel over de oprichting van een IVO-school op 1 augustus 1968. Het artikel neemt wat veel plaatsruimte in, anders zouden we het gaarne in zijn geheel opnemen. Nu volstaan we met een verwijzing ernaar. Wellicht kunnen belangstellenden het artikel in een ander blad volledig vinden.

Het gaat om een nieuw schooltype, waarbij bijzondere zorg zal worden besteed aan elke leerling afzonderlijk. Wat leerstof betreft is de IVO-school het beste te vergelijken met de MULO-school, die straks mavo-school zal heten.

Het bestuur rekent er op, dat vele ouders hun kind, dat nu in de zesde klas van de lagere! school is geplaatst, op 1 augustus 1968 naar de IVO-school te Gouda zullen sturen. Er wordt aan internaatsruimte gewerkt. Daarvoor is nodig te weten op hoeveel interne leerlingen moet worden gerekend. Aan ouders wordt verzocht zo spoedig mogelijk leerlingen aan te melden bij de direkteur van de kweekschool, de heer P. Kuijt, Ronsseweg 559, Gouda, die bereid is nadere inlichtingen met betrekking tot pensiongeld, aard en karakter van het IVO-onderwijs te verstrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.