+ Meer informatie

ratis ,mediscti paspoort' in ons land

1 minuut leestijd

De Nederlandse regering bestudeert momenteel een voorstel van het Rode Kruis om in het ziekenfondspakket een zgn. „medisch paspoort" op te nemen. Dit gratis paspoort met-persoonlijke medische gegevens zou met name nuttig zijn als men in het buitenland is. Een beslissing hierover is echter nog niet genomen.

Dit herft het ministerie van volksgezondheid en milieuhygiëne vrijdag meegedeeld naar aanleiding van het bericht, dat in West-Duitsland binnenkort iedereen een dergelijk paspoort gratis bij de huisarts kan afhalen.

Nederlanders, dia nu een medisch paspoort willen hebben, moeten zich wenden tot de stichting „Medic Alert", een dochterafdeling van het Rode Kruis in Den Haag. Sinds 1962 verstrekt deze stichting voor 20 gulden een j penning met naam, adres en telefoonnummer, vergezeld van een pas met persoonlijke medische gegevens van de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordermg van de Geneeskunst).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.