+ Meer informatie

Graanloods voor gemeente Groningen

1 minuut leestijd

GRONINGEN — De gemeente Groningen gaat 311.000 steken in een'nieuwe tarweloods van het landbouwbedrijf aan de Dollard. Ondanks de verliezen die het landbouwbedrijf van de gemeente Groningen het afgelopen jaarheeft geleden, is de gemeenteraad maandag akkoord gegaan met dit voorstel van b en w.

De extra opslagruimte is nodig om te voorkomen dat een deel van de graanoogst tijdens de oogst voor te lage dagprijzen moet worden verkocht. De opslagloods krijgt een afmeting van 15 bij ,37 meter en gaat de gemeente jaarlijks 25.522 gulden kosten. Deze kosten nu kunnen ruimschoots worden gedekt uit de netto meeropbrengsten voor het graan en de beperking van transportkosten welke op basis van de capaciteit van de nieuwe opslagloods kunnen worden becijferd op 29 400 in •otaal per jaar , . ,

Dit heeft de bewindsman laten weten op vragen vanuit de Tweede kamer over het onderdeel Spoorwegen van zijn begroting. Tuijnman wijst er echter nadrukkelijk op dat de geringere kosten • voor een belangrijk deel teniet worden gedaan door aanzienlijke kostenstijgingen bij de aanleg van twee andere nieuwe lijnen: de Nieuwegeinlijn en de Flevolijn.

Hij laat weten dat NS dit jaar een bescheiden begin zal maken met de uitvoering van het knelpuntenbeleid, waarvoor een extra tariefsverhoging van vier procent noodzakelijk is. Tussen nu en 1988 zal NS een half miljard gulden investeren in deze projecten. Daarvoor komt 250 miljoen vrij via de tarievenstijging, per jaar 25 miljoen gulden.

Twee miljoen
In 1981 steekt NS tv/ee milioen in het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.