+ Meer informatie

Overgrote deel Waddenzee nu natuurmonument

1 minuut leestijd

DEN HAAG .— Zestig procent van de Waddenzee, ongeveer 150.000 hectare is maandag aangewezen als staatsnatuurmonument. Het is overwegend het oostelijke stuk: vluchtplaatsen bij hoog water, de kwetsbare broed-, fourageeren ruigebieden van vogels alsmede de rust-, werp- en zooggebieden voor zeehonden.

Het is de bedoeling" dat slechts die activiteiten in het gebied worden verboden die evident schadelijk zijn voor het fimctioneren van de Waddenzee als natuurgebied.

Staatssecretaris W. de Vries van CRM heeft .maandag,:zijn. beschikking waartoe de regering besloot in Den Haag gepresenteerd. Voor de bestrijding van de waterverontreiniging is de natuurbeschermingswet niet bruikbaar. Leger, luchtmacht en marine maken intensief gebruik van bepaalde delen van het gebied en zorgen voor verstoringen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.