+ Meer informatie

Geen extra chloor meer in drinkwater

Problemen in R'dam opgelost

2 minuten leestijd

.ROTTERDAM — Het Drinkwaterbedrijf van Rotterdam (DWL) is dinsdagmiddag gestopt met het toevoegen van chloor aan het drinlcwater in de

wijk het Scheepvaartl(wartier. Het drinkwater daar werd vorige maand verontreinigd met bacteriën die voorkomen in menselijke ontlasting.

Afvalwater van een Frans marineschip kwam toen in het drinkwater terecht. Volgens de DWL heeft laboratoriumonderzoek uitgewezen dat het drinkwater nu volledig betrouwbaar is. Na overleg met de GG en GD heeft de inspecteur voor de volksgezondheid toestemming gegeven met het chloreren te stoppen.

Het toevoegen van chloor gedurende de afgelopen vier weken, heeft in het Scheepvaartkwartier overigens tot klachteg» geleid over bruin water. Dit is het gevolg van het loslaten van roestafzetting in het leidingnet. De drinkwaterleiding Rotterdam wil dit „ongemak" door spuien verminderen.

Tropen

In de ontlasting van veertig bewoners van het Scheepvaartkwartier zijn inmiddels kiemen aangetroffen van infectieziekten die normaal alleen in de tropen voorkomen. Het gaat om lamblia, camplio bacter en amoeba cysten, ziektekiemen die diarree en buikpijn veroorzaken. De buurtbewoners hadden al kort na de vervuiling met deze symptomen te, kampen. De Rotterdamse GG en GD heeft tot dusverre de ontlasting van tweehonderd mensen onderzocht. Van honderd anderen gebeurt dan nog. BREDA Vandaag (woensdag) is het complex „De Lange Stallen" officieel in gebruik genomen. Het gebouw is geschikt gemaakt voor de huisvesting van alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. De Lange Stallen werden in 1765 gebouwd voor het onderbrengen van 264 cavaleriepaarden van het staatse leger. Het gebouw werd vanaf 1836 onder meer gebruikt als onderkomen voor militairen en vervolgens als- magazijn, werkplaats, wapenkamer, tuigkameren woningen. (Van onze correspondent)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.