+ Meer informatie

„Briljanten" KLM-ers

1 minuut leestijd

Al 25 jaar lang valt in elke oktobermaand de dag, waarop een gedeelte van het mannelijk vliegend personeel van de KLM voor gemaakte vlieguren wordt onderscheiden. De president-directeur van de KLM, drs. S. Orlandini, mocht in het 58ste bestaansjaar van de maatschappij dan ook 145 vliegende KLM'ers het eremetaal uitreiken en opspelden. Voor 72 „beginnelingen" met „maar" 10.000 vlieguren lag een bronzen penning te wachten, terwijl de gouden vleugel voor 15.000 gemaakte uren te beurt viel aan 29 vliegers, 12 boordwerktuigkundigen en 14 pursers en assistent-pursera. De veteranen met 20.000 vlieguren, hetgeen aaneengesloten ruim twee jaar non-stop in de lucht zou betekenen, kregen door hun president-directeur de gouden vleugel met twee briljanten opgespeld.

De ,.briljanten" groep bestond dit jaar uit vijf vliegers, negen boordwerktuigkundigen en vier pursers. De 145 onderscheiden KLM'ers hebben er eezamenlijk inmiddels bijna twee miljoen vlieguren opzitten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.