+ Meer informatie

Alert

1 minuut leestijd

Voor ons land is het zaak zeer alert te zijn, want wij hebben een uniek onderwijsstelsel. Aangezien een gemeenschappelijk beleid altijd iets in zich heeft van een soort grootste gemene deler, betekent EEG-beleid op het gebied van het onderwijs voor ons land een duidelijk verlies aan verworvenheden. De Onderwijsraad is dan ook terecht uiterst voorzichtig met het opnemen van een onderwijsparagraaf in het Verdrag. De Onderwijsraad staat op het standpunt dat als op enig moment de noodzaak van een verdragswijziging zich voordoet, de grondbeginselen van ons onderwijsstelsel in het Verdrag opgenomen moeten worden. Noodgedwongen lijkt dat het overwegen waard, want de vrijheid van onderwijs is blijkbaar aan open grenzen gebonden. De auteur is directeur van het Studiecentrum van de SGP en secretaris van de RMU.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.