+ Meer informatie

Dirksland wil geen verhoging belastingen

1 minuut leestijd

DIRKSLAND — De raad discussieerde gisteravond over de financiële positie van de gemeente naar aanleiding van de financiële nota, waarin opgenomen een budgetprognose en een investeringsplanning voor de jaren 1985 tot en met 1989.

  Het blijkt dat de financiële positie van de gemeente niet florissant genoemd kan worden, aldus de conclusie van B. en W. Ruimte om nieuwe investeringen te doen is niet aanwezig zonder het aangeven van dekkingsmiddelen. Deze dekkingsmiddelen kunnen zijn: het aanspreken van de reserves, het verhogen van de eigen inkomsten (waaronder de belastingen) en het verlagen of schrappen van bepaalde uitgaven, aldus het college. De heer J. A. van Nieuwenhuizen (VVD) gaf te kennen zuinig en voorzichtig te willen aandoen en tegen verhoging van de ogb te zijn.
  Ook de heer D. A. H. van Dis (CDA) ziet het verhogen van de belastingen niet zitten. De heer H. J. Richter (PvdA) zoekt het liever in het schrappen of verlagen van bepaalde uitgaven. Burgemeester C. Oversier kon met het idee van de heer Richter, om het inflatiepercentage toe te voegen aan de reserve en het restant van het rentebedrag toe te voegen aan de gewone dienst, instemmen mits hiermee geen investeringen worden gefinancierd. Naar aanleiding van de discussie stelde voorzitter vast dat de raad van mening is dat de belastingen niet structureel verhoogd moeten worden maar dat het meer gezocht moet worden in bezuinigingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.