+ Meer informatie

Ouders in Kesteren stichten nieuwe school

Verontrust over „verrechtsing*

1 minuut leestijd

KESTEREN — Een groep ouders kon zich enkele jaren terug niet meer verenigen met de handelwijze van het bestuur van de Hervormde school te Kesteren. Het bestuur van de Stichting Hervormd Onderwijs koos eind 1974 voor de richting van de op de „rechter flank" van de Gereformeerde Bond georiënteerde plaatselijke Hervormde gemeente.

De ouders van vooral Gereformeerde en Vrijzinnig Hervormde richting, die zich hiermede niet konden verenigen, kregen naar hun mening bij het bestuur geen gehoor. Dit bestuur wenste een duidelijke en geen neutrale identiteit. De „verontruste" ouders stichtten toen de Vereniging voor christelijk onderwijs te Kesteren en dienden in 1975 een schoolaanvraag in. De bedoeling was om in augustus 1977 met de eerste drie klassen te starten.

De gemeenteraad besloot geen medewerking te verlenen, maar dit besluit werd via een bezwaarschrift door Gedeputeerde Staten van Gelderland vernietigd. De gevraagde medewerking werd dus van hogerhand opgelegd.

Thans zijn de plannen zover, dat er daadwerkelijk in de maand augustus gestart kan worden. Men begint met de klassen 1, 2 en 3 en hoopt zo binnen enkele jaren een zesklassige school te hebben. Als hoofd is benoemd de heer K. Dolsma. De school zal voorlopig gehuisvest worden in de leegkomende noodlokalen van de openbare Mavo-school.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.