+ Meer informatie

Tel Aviv bevestigt afvuren raketten

1 minuut leestijd

TEL AVIV — De Israëlische militaire woordvoerder in Tel Aviv heeft dinsdagavond bevestigd dat dinsdagochtend een zeker aantal Syrische luchtdoelraketten is afgevuurd op Israëlische vliegtuigen die een verkenningsvlucht boven de Bekaavallei in Oost-Libanon maakten.

Alle Israëlische toestellen zijn veilig op hun basis teruggekeerd, aldus de woordvoerder. Volgens hem zijn de Syrische raketten „kennelijk afgevuurd van lanceerbases op Syrisch gebied in de buurt van de Syrisch-Libanese grens".

Van Libanese zijde was melding gemaakt van het afvuren van Syrische raketten op Israëlische vliegtuigen. Het was voor het eerst sedert de oktober-oorlog van 1973 dat luchtdoelraketten op Israëlische toestellen werden afgevuurd.

Zie ook pag. 5: „Hard gesprek Van der Klaauw en Begin".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.