+ Meer informatie

Lubbers en Pronk naar Nairobi

UNCTAD geopend

1 minuut leestijd

NAIROBI — De vierde UNCTAD-conferentie is woensdag in de Keniase hoofdstad geopend door de minister van buitenlandse zaken, Mbiyu Koinange. Hij las de rede voor van president Kenyatta (83), die verhinderd was.

De vierde VN-conferentie over handel en ontwikkeling zal hoofdzakelijk gaan over mogelijkheden om de grondstoffenmarkten te stabiliseren, de overdracht van hulpbronnen en technologie aan de derde wereld, en de enorme schulden waar veel ontwikkelingslanden mee te kampen hebben.

„De doeleinden van vrede en veiligheid, die ten grondslag liggen aan de Verenigde naties, kunnen nooit bereikt worden als eilanden van voorspoed slechts pro forma kennis nemen van de hen omringende oceanen van armoede", aldus Kenyatta's rede.

Minister Lubbers (Economische zaken) en minister Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) zullen om beurten de Nederlandse delegatie leiden, minister Lubbers in de eerste helft en minister Pronk in de tweede helft van de vergaderingen, welke tot 28 mei zullen voortduren.

De Koninkrijksdelegatie bestaat uit personen met inbegrip van 13 speciale adviseurs; tot deze laatsten behoren tien leden van de Eerste en Tweede kamer en een vertegenwoordiger van de vakbeweging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.