+ Meer informatie

Passieve euthanasie

1 minuut leestijd

Havenautoriteiten van de gemeente Rotterdam beraadden zich gisteravond en vanmorgen op de vraag of zij al dan niet toestemming moeten geven om de Poolse vrachtvaarder naar de Maasvlakte te brengen.

Als Rotterdam besluit om het schip te weigeren, dan zit er volgens de ministeriële woordvoerder weinig anders op dan de slepers opdracht te geven het schip, dat zich nu tussen Hoek van Holland en Scheveningen bevindt, te verhalen naar een andere plek op de Noordzee en vervolgens het pompen te staken. In dat geval zou er sprake zijn-^ van „passieve euthanasie". Het schip zou met lading en al naar de zeebodem^ verdwijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.