+ Meer informatie

Den Hertog (diepvries) verkocht aan Wessanen

„Sterke moeder" nodig voor uitbouw merk

2 minuten leestijd

DIRKSLAND - Den Hertog Diepvriesspecialiteiten BV in Melissant Is verkocht aan Wessanen Nederland BV. Dit heeft de eigenaar van het bedrijf, W. A. den Hertog, vanmorgen bevestigd.

Den Hertog levert een breed assortiment consumptie-ijs, bavarois, patisserie en snacks. Horeca en supermarkten verkopen deze produkten onder de naam "Hertog". Het was de bedoeling om hiervan een Europees merk te maken. „Om dit te bereiken, vonden we het verstandig om naar een sterke "moeder" uit te zien, die een zelfde marktstrategie volgt als wij en die kapitaalkrachtig genoeg is om miljoenen in de uitbouw van het merk te investeren".

Voor eigenaar Den Hertog speelden ook nog andere motieven mee. Vorig jaar werd hij met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen. „Toen vroeg ik me opeens af wat er met het bedrijf zou gebeuren als ik er niet meer zou zijn".

Den Hertog houdt drie kleine ijsfabrieken in Dirksland zelf in eigendom. De grote kern van het bedrijf, de vier jaar geleden in Melissant gebouwde fabriek,, gaat over in handen van Wessanen. Het bedrijf, dat in Amerika al drie diepvriesfabrieken heeft, wil deze vestiging gebruiken als uitvalsbasis voor Europa. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook in andere Europese landen fabrieken zullen worden gebouwd. Wessanen investeert 10 miljoen gulden in de modernisering van de Melissantse produktielijnen.

„Oerdegelijk"

De stap heeft voor het personeel geen gevolgen, zegt Den Hertog. De huidige bedrijfscode blijft bestaan; er zullen geen mensen ontslagen worden. „Het enige verschil is dat er geen verantwoording meer aan mij, maar aan Wessanen moet worden afgelegd".

Den Hertog noemt Wessanen een „oerdegelijk" bedrijf, waar hij zijn onderneming met alle vertrouwen aan verkoopt. „Ik treed af als directeur, maar blijf als adviseur aan het bedrijf verbonden. De merkbare invloed van Wessanen op de bedrijfsvoering zal waarschijnlijk tot nul beperkt blijven. Het toekomstperspectief van het bedrijf wordt hierdoor veel beter, evenals de doorgroeimogelijkheden van het personeel".

Den Hertog BV had vorig jaar een omzet van 50 miljoen gulden. Bij het bedrijf werken 100 werknemers. Koninklijke Wessanen NV heeft 6000 mensen in dienst.

Den Hertog legde de basis voor zijn bedrijf in 1977.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.