+ Meer informatie

Nog meer Turken in kerk

1 minuut leestijd

OLDENZAAL — Het aantal kerken, dat onderdak biedt aan met uitzetting bedreigde Syrisch-orthodoxe Turken, blijft toenemen. Woensdagavond laat trok een groep van zestien, onder wie acht kinderen, in de gereformeerde kerk van Oldenzaal.

Het kerkbestuur had de Turken hiervoor uitgenodigd. Een grote groep van vrijwilligers is bereid gevonden deze mensen te begeleiden, „zolang als dat nodig is".

De werkgroep Syrisch-orthodoxe kerk, die de kerkacties coördineert, verwacht dat de komende dagen nog meer kerken hun deuren voor de Syrisch orthodoxe Turken open zullen zetten. De reacties van kerken, ook op het verzoek om financiële steun, zijn volgens de werkgroep bijzonder positief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.