+ Meer informatie

Provincie Utrecht gaat besnoeien op onderhoud wegen

1 minuut leestijd

UTRECHT—De provincie Utrecht gaat de komende twee jaar sterk bezuinigen op het onderhoud van wegen. Het college van Gedeputeerde Staten stelt voor om de jaarlijkse onderhoudskosten op de provinciale wegen met 10 procent te snoeien en om de periodieke laagbehandelingen te halveren. Daarnaast wil het college een investeringsstop met uitzondering van de werken die ai onderhanden zijn genomen en de reeds gecontracteerde werken. Voor de kleine, hoogst noodzakelijke werken, zoals het onderhoud van de quartaire wegen, is dit jaar in totaal twee miljoen beschikbaar. Dit is bij lange na niet toereikend, daarom moeten er prioriteiten worden gesteld.

Dit blijkt uit de toelichting' op het meerjaren-investeringsschema, dat donderdag in de commissie wegen, verkeer en vervoer wordt behandeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.