+ Meer informatie

Belasting op strandstoelen mag

1 minuut leestijd

HAARLEM (ANP) - De gemeente Zandvoort hoeft de omstreden belasting op strandstoelen niet in te trekken. De president van de rechtbank in Haarlem heeft de eis in kort geding van zo'n veertig strandpachters uit Zandvoort gisteren afgewezen.

Huurders van een strandstoel of bed moeten sinds juli dit jaar in Zandvoort 1 gulden extra betalen als toeristenbelasting. De gemeente Zandvoort heeft de heffing ingevoerd om een tekort op de jaariijkse recreatiebegroting te kunnen bestrijden.

De strandtenthouders weigeren de belastingmaatregel echter uit te voeren. Volgens hen is de regeling niet uitvoerbaar, willekeurig en een gevaar voor de concurrentiepositie van Zandvoort als badplaats. De Haarlemse rechtbankpresident, mevrouw mr. C. A. Terwee-van Hilten, wijst alle bezwaren van de strandpachters van de hand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.