+ Meer informatie

Voetiusschool opent uitgebreide dependance

1 minuut leestijd

GIESSEN - De reformatorische Gisbertus Voetiusschool in Andel heeft gistermiddag de vernieuwde en uitgebreide dependance in het naburige Giessen opnieuw in gebruik genomen.

Wethouder drs. B. J. Val van de gemeente Woudrichem opende de dependance, die met een lokaal, een keuken, een sanitairgroep en een haldeel is uitgebreid.

De streekschool kampt in Andel al jaren met een tekort aan ruimte. De afgelopen tijd werd in overleg met het gemeentebestuur een oplossing gevonden in een aantal leegstaande lokalen op het terrein van een basisschool in Giessen. Drie groepen worden iedere dag met een bus vanaf de hoofdvestiging in Andel naar Giessen gebracht.

Het afgelopen jaar steeg het totale aantal leerlingen tot ongeveer 330, waardoor Andel opnieuw te klein werd. Een kleutergroep vond onderdak in een speellokaal. Een definitieve oplossing is gevonden door de Giessense dependance uit te breiden. Daar zijn nu vier groepen ondergebracht. In Andel zijn er tien groepen.

Gistermorgen was er in de dependance een spelletjesochtend, gisteravond hield men open huis. Bij die gelegenheid werd ook aandacht geschonken aan het 25-jarig jubileum in het onderwijs van directeur J. van de Kamp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.