+ Meer informatie

Shell verwacht blijvende groei verbruik van LPG

Benzineverbruik voor eerst gedaald na WO

2 minuten leestijd

DEN HAAG In de eerste edoende LPG konden produceren voor is. Hét prijsverschil is, ondanks de homaanden van dit jaar zette de ^^ behoefte van het wegverkeer. Dooi gere wegenbelasting voor een auto die groei in het verbruik van LPG voor het wegverkeer door, zij het veel minder spectaculair dan vorig jaar, volgens Shell Nederland.

„Wij verwachten dat in de komede paar jaren de groei in het LPG-verbruik zal doorgaan en dat dit vooral ten koste zal gaan van het benzineverbruik. Om aan de toenemende vraag naar LPG te kunnen voldoen, zullen de oliemaatschapde sterke terugval in de vraag naar olie- op LPG rijdt, nog altijd zeer interessant produkten, als gevolg van de economi- voor veel automobislisten", meent sche terugslag en de sterke stijging van Shell. . de olieprijzen, liep de LPG-produktie op de raffinaderij terug, juist toen de vraag naar LPG ging oplopen".

Wij vrezen dat het gat tussen vraag en aanbod van LPG in Nederland niet snel kan worden gedicht. Daarom zullen wij meer LPG moeten gaan invoeren. Wij hopen daarom dat alsnog overeenstemming kan worden bereikt over de bouw van de LPG-aanvoerhaven op het terrein van de BP-raffinaderij in Europoort".

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is vorig jaar het benzinever

pijen geleidelijk meer van dit bruik in ons land gedaald. Daardoor

vloeibare petroleumgas moeten invoeren", zegt Shell.

Shell investeerde vorig jaar in ons land voor ƒ907 (v.j. ƒ861) miljoen en plaatste voor ƒ 1077 (v.j. ƒ 959) miljoen orders bij Nederlandse bedrijven. Het aantal personeelsleden van Shell Nederland steeg met 997 tot 21.403. In de afgelopen tien jaren investeerde Shell ƒ8,5 miljard in ons land. Het concern denkt eraan in de komden tien jaren circa ƒ 15 miljard te investeren.

Dat zal gepaard gaan met een toeneming van de werkgelegenheid. Toch is een van de voornaamste factoren die vertragend werken op het investeringstempo het tekort aan goed geschoolde arbeidskrachten in ons land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.