+ Meer informatie

Broeders zwichten

1 minuut leestijd

HUIJBERGEN - De broeders van het klooster St. Marie in het Westbrabantse Huijbergen hebben alsnog besloten hun klooster niet als asielzoekerscentrum beschikbaar te stellen.

De broeders hadden het eerst daarvoor aangemeld, maar onder druk van de lokale bevolking hebben zij er nu, zij het met grote tegenzin, van afgezien. De broeders hebben dit schriftelijk aan het ministerie van WVC meegedeeld.

Volgende week wilde een plaatselijk actiecomité tegen de komst van asielzoekers een hoorzitting houden.

Volgens de broeders dreigde de omvorming van het leegkomende klooster tot asielzoekerscentrum de eenheid en saamhorigheid in Huijbergen ernstig in gevaar te brengen. Zij willen ook voorkomen dat de asielzoekers in een niet-gastvrije en in een onvriendelijke omgeving terechtkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.