+ Meer informatie

Minder werklozen in Duitsland

1 minuut leestijd

NEURENBERG (DPA) - Het aantal werklozen in Duitsland is van april op mei gedaald. Het Duitse arbeidsbureau in Neurenberg meldde vandaag dat er aan het eind van de afgelopen maand 3,66 miljoen Duitsers als werkloos stonden geregistreerd. Dat waren er 141.000 minder dan een maand ervoor.

Het arbeidsbureau schrijft de vermindering toe aan seizoengebonden factoren en aan de positieve ontwikkeling van de Duitse economie. Zowel in het oosten als in het westen van het land nam het aantal werklozen af.

In het oosten zakte het aantal met 56.700 tot 1,16 miljoen, wat een vermindering van de werkloosheid inhoudt van 16,2 tot 15,4 procent van de beroepsbevolking. In het westen van Duitsland daalde het aantal met 84.400 tot ongeveer 2,5 miljoen, waardoor de werkloosheid afnam van 8,4 tot 8,1 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.