+ Meer informatie

Gas-export met tien procent gestegen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De export van aardgas is in de eerste twee maanden van dit jaar met tien procent gestegen, zo blijkt uit de cijfers van de Gasunie.

Dit jaar werden 11,54 miljard kubieke meter uitgevoerd tegen verleden jaar in dezelfde periode 10,53 miljard kubieke meter. Het grootste gedeelte van de exportstijging (ongeveer 0,8 miljard kubieke meter) vond plaats in februari, welke maand aanmerkelijk kouder was dan februari van het vorige jaar.

Vooral de koude was er de oorzaak van, dat in februari ook de binnenlandse afname van gas toenam en wel met ongeveer 300 miljoen kubieke meter tegenover februari 1980, aldus de Gasunie.

Het binnenlandse verbruik bleef in de eerste twee maanden van dit jaar echter toch nog vier procent onder dat van januari/februari 1980.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.