+ Meer informatie

Van der Hagen

1 minuut leestijd

Wie was fetrus van der Hagen? Hij leefde rond 1600.

Antwoord — Hij werd op 26-2-1641 in A'dam geboren en studeerde theologie in Leiden. In 1660 ging hij naar Engeland, vandaar naar Parijs waar hij in okt. 1661 gezantschapspredikant werd. In 1662 is hij weer terug en in 1663 wordt hij in Leidschendam bevestigd. In 1664 vertrok hij naar Leiden en in 1670 naar A'dam. Hier begon hij zijn bekende verklaring over Ephese, maar reeds na 10 preken stierf hij en wel op 3-7-1671. Hij huwde op 24-4-1663 Adriana van Wassenaar, die reeds in 1667 stierf. Zijn zoon Johannes is bekend als oude schrijver; van hem zijn vijf prekenbundels bekend, die alle vele malen herdrukt werden tot, in de 18e eeuw toe. na hel eten is dus zo'n slechte gewoonte nog niet! Bij zware inspanning of sport vragen ook de spieren om een grotere bloedloevoer.-Zeer begrijpelijk is het dan dat dan de bloedvoorziening van de hersenen helemaal in het gedrang komt. Dus een goede raad: wacht anderhalf tot twee uur na een grote maaltijd voordat u aan, het trimmen of joggen slaat, of splits de maaltijd in twee delen, een gedeelte voor en een gedeelte na het sporten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.