+ Meer informatie

Brancheclub wil staatssecretaris

1 minuut leestijd

DELFT (ANP) - Het bedrijfsleven pleit voor een staatssecretaris voor Toerisme en Recreatie. Dat heeft het platform Toerisme en Recreatie gisteren meegedeeld aan kabinetsinformateur Donner.

De sector vindt dat het beleid nu is versnipperd over te veel ministeries, onder meer Economische Zaken en Landbouw. "Deze versnippering leidt tot afstemmings- en coördinatieproblemen binnen de overheid en heeft negatieve effecten voor toerisme en recreatie", aldus het platform. Het orgaan is een samenwerkingsverband van onder meer Toerisme en Recreatie Nederland (TRN), ANWB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

De branche boekte vorig jaar 27 miljard euro omzet, laten voorlopige cijfers zien. Ze verwacht een groei naar 34 miljard in 2005.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.