+ Meer informatie

Groningse CDA wil één provincie in het Noorden

1 minuut leestijd

GRONINGEN (ANP) - De Groningse CDA-statenfractie heeft gisteren samenvoeging van de drie noordelijke provincies bepleit. Het CDA roept GS van Groningen op met de colleges van Friesland en Drenthe volgend jaar „tot een stappenplan" te komen. Als het mogelijk is, wil het CDA ook Overijssel en Flevoland bij het nieuwe landsdeel betrekken.

Het CDA meent dat een samenwerkend Noorden een betere kans maakt in een verenigd Europa. Bovendien wijst het CDA erop dat de overheid steeds meer taken overdraagt aan de provincies en dat die in veel ge-'allen reeds samenwerken.

Het Groningse CDA volgt met dit standpunt de fractie van de VVD, die vorig jaar de vorming van één noordelijke provincie bepleitte. De PvdA houdt zich voorlopig nog op de vlakte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.