+ Meer informatie

Op vakantie

3 minuten leestijd

Eindelijk is het zover. Ze gaan op vakantie. Naar Frankrijk. Het is een lange reis. In de auto is het warm. Nog even jongens. Dan zijn we er. Gijs en Geeske gaan rechtop zitten. Waar zou het zijn? Hoe zou het huisje eruit zien? Ze rijden op een smal weggetje. Dan zien ze het huisje. Een stenen huis. Met een rood dak. Midden tussen het hoge gras. Papa heeft de sleutel al. Ze kunnen er zo in. Papa loopt naar de deur. Hij maakt de deur open. Dan staan ze in een grote kamer. In het midden staat een tafel. Een grote houten tafel met stoelen erom heen. In een hoek is de keuken. Hier is een slaapkamer, zegt Geeske. Gijs is naar boven gegaan. Hier zijn nog twee slaapkamers. Geeske gaat naar boven. Mag ik hier slapen? vraagt Geeske. Mama knikt. Geeske gaat meteen haar koffer uitpakken. Ze zet de pop op bed. De boeken op een plankje. Ze kijkt door het raam naar buiten. Ze kan heel ver weg kijken. Over de heuvels met weilanden. Gijs en Geeske gaan naar buiten. Ze gaan buiten spelen. Tussen het hoge gras. Wat hoor ik toch? vraagt Geeske. Dat zijn krekels, zegt papa. Die hoor je altijd zingen. Het zijn een soort sprinkhanen. Waar zitten die dan? vraagt Geeske. In het gras. Geeske schrikt. Ze zoekt een krekel. Maar ze ziet er geen een. Papa zet stoelen buiten en dekt de tafel. Mama komt met een grote pan macaroni. Heerlijk. Papa bidt. Dan gaan ze eten. Het smaakt heerlijk. In de verte horen ze de krekels. Om acht uur liggen ze op bed. Geeske ligt op haar buik. Ze kan net door het raampje kijken. Ze ziet een trekker gaan door het land. Dan valt ze in slaap. Ze is zo moe. Je hebt vast wel eens gehoord van Fisher-Price. Misschien heb je er zelf wel speelgoed van. Het is best duur, maar... ook heel erg goed. Het is stevig, zodat het niet gauw kapot kan. En het is erg leuk om mee te spelen. Fisher-Price heeft de speelfiguurtjes vernieuwd. Je kunt er nu nóg meer mee doen. En: ze zijn ook groter geworden. Dat is fijn als je nog maar kleine handjes hebt. Kijk maar eens in de winkel!

Op de foto zie je een aantal nieuwe dingen van Fisher-Price. Kijk je even mee? Links zie je een aantal boerderijfiguren. Een boer met vier dieren kost 24,95 gulden. In het midden staat een vliegtuig. Als je aan de piloot draait, gaat de deur vanzelf open. Het vliegtuig kost 34,95 gulden. De mini-bus, rechts op de foto, kost 19,95 gulden. Hij heeft een echt motorgeluid en er horen twee passagiers bij. Dit speelgoed is voor kinderen van 1 Vi tot 5 jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.