+ Meer informatie

Kerncentrale viel uit

1 minuut leestijd

ROERMOND - Door de aardschok van gisterochtend is een Duitse kerncentrale in de buurt van Ludwigshafen uitgevallen. De registratieapparatuur in de centrale ving de schok op en zorgde ervoor dat de produktie-eenheid stil werd gelegd.

Ook de kolencentrale in het Limburgse Buggemnum bij Roermond viel uit. Het ging om de eenheden 5 en 6 van de zogenoemde Maascentrale. Bij de kerncentrales in Dodewaard en Borssele was volgens de GKN, Gemeenschappelijke Kerncentrales in Nederland, in Arnhem niets aan de hand. De aardbeving werd wel door de turbine van de centrale in Dodewaard geregistreerd.

Kerncentrales zijn volgens de voorschriften goed beschermd tegen aardbevingen. Het bewapende beton is van een speciale constructie, zodat het dwarskrachten kan opvangen. Hierdoor is de centrale bestand tegen aardschokken van 7 tot 8 op de schaal van Richter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.