+ Meer informatie

Onbeleefd gedrag Britten kostte Bazoft het leven

1 minuut leestijd

PARUS - Het leven van de journalist Farzad Bazoft zou mogelijk zijn gespaard als Groot-Brittannië Irak op een beleefdere manier om clementie had gevraagd. Dat heeft de Iraakse ambassadeur in Frankrijk, Abdul Razzak ElHashimi, gisteren gezegd.

„Als je om clementie vraagt, dan zeg je „alstublieft", maar in plaats daarvan heeft Groot-Brittannië zich bediend van dreigementen, chantage en het uitoefenen van druk", aldus de ambassadeur. Volgens hem heeft de Iraakse president, Saddam Hoessein, zich in het verleden in vergelijkbare gevallen wel clement getoond, maar deed hij dat in het geval van Bazoft niet, „omdat Irak nooit zwicht voor chantage, druk en dreigementen".

De 31-jarige Bazoft, die als buitenland-medewerker verbonden was aan het Britse weekblad The Observer, werd afgelopen donderdag in Irak geëxecuteerd nadat hij was veroordeeld wegens spionage voor Israël en Groot-Brittannië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.