+ Meer informatie

Topless recreëren in Vlaardingen soms *verboden'

1 minuut leestijd

VLAARDINGEN (ANP) - Topless recreëren in Vlaardingen is verboden en toch ook weer niet. In de zwembaden in Vlaardingen wordt topless liggen oogluikend toegestaan. Maar topless rondlopen of zwemmen is verboden. Wettelijk gezien hebben deze richtlijnen echter geen basis, zo erkent de gemeente Vlaardingen zelf.

Gisteren is dit oogluikend beleid door de gemeente Vlaardingen nogmaals bekrachtigd, nadat de SGP/GPV/RPF-fractie het college van B en W in een brief had verzocht topless-recreatie te verbieden. Volgens het college is een verbod —gezien de maatschappelijke ontwikkelingen- niet haalbaar, te meer omdat ook de wet dit niet verbiedt. Maar toch: wie zich niet houdt aan de huisregels van de zwembaden, loopt het risico uit het zwembad te worden verwijderd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.