+ Meer informatie

Topambtenaren willen andere opzet kustwacht

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De opzet van de kustwacht moet veranderen. De Koninklijke Marine moet weer verantwoordelijk worden voor het reddingswerk op zee, terwijl de rijkspolitie te water zich moet gaan bezighouden met de milieutaak.

Bovendien moet het coƶrdinatiecentrum worden verplaatst van IJmuiden naar Driebergen, waar ook andere landelijke politiediensten zijn gevestigd.

Dat staat in een vertrouwelijk advies van de hoogste ambtenaren van een aantal departementen, zo is door een betrouwbare bron bevestigd. Als het kabinet het advies overneemt, zou dat betekenen dat de reorganisatie van de kustwacht van een aantal jaren geleden voor een deel weer wordt teruggedraaid.

De topambtenaren vinden dat nodig omdat de kustwacht momenteel niet efficiƫnt werkt. Dat zou onder meer komen doordat er te veel departementen bij betrokken zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.