+ Meer informatie

Groeten uit Canada

3 minuten leestijd

Is dit Toronto? Het lijkt Manhattan wel! Ik ben J J hier vijftien jaar niet geweest, en ken de conservatieve stad niet terug!" De verwonderde Amerikaanse toerist die dit onlangs uitriep, heeft gelijk: Onze metropool begint steeds meer overeenkomst te vertonen met New York. Met veel belangstelling heb ik vorige maand het artikel van drs. K. van der Zwaag over de Big Apple gelezen, en er heel veel in herkend! Ook in Toronto woont een recordaantal immigranten, en ook hier zijn grote Chinese, joodse, Italiaanse en andere etnische wijken. Zelfs de voorsteden hebben eigen towns, en op de school van onze kerk (die evengoed al meer dan twintig nationahteiten vertegenwoordigt) is bijna de helft van de leerhngen Chinees. Ook hier raakt home-schooling steeds meer in zwang, omdat christelijke scholen zo duur zijn, en huisvestingskosten een groot deel van het gezinsinkomen opslokken. Voor de grote rooms-kathoheke bevolkingsgroep is onderwijs geen probleem: Hun scholen worden volledig door het rijk gesteund. Ook in Toronto is het aantal reformatorische kerken schaars, en het is daarom dat we dankbaar zijn dat we een kerk hebben mogen vinden die een zuiver geluid laat horen in een wijk die een waar zendingsveld is. Zondag aan zondag en elke dinsdagavond kunnen we een prediking beluisteren waarin de Heere verhoogd en de mens vernederd wordt, en waarin het volbrachte Middelaarswerk van de Heere Jezus Christus centraal staat. Grote nadruk wordt gelegd op het lezen van de Bijbel in het verborgene, en wie de Bijbels ziet die de mensen bij zich hebben, kan wel zien dat ze veel gebruikt worden. Veel kerkgangers maken ook aantekeningen van de preek. Na elke dienst schudt de dominee de hele gemeente de hand, en wie hem nodig heeft vindt altijd een luisterend oor. Vooral voor bezoekers, die soms veel vragen hebben, is dat erg fijn. Beste lezers, vandaag ga ik afscheid van u nemen. Al maanden heb ik het idee dat mijn bijdragen aan wat frisse lucht toe zijn. Ik zou eigenlijk wat bezoeken moeten afleggen of interviews afnemen, maar met een kleintje thuis is dat niet zo gemakkelijk. Ook heb ik vanwege familie-omstandigheden al weken lang elk vrij uur in het ziekenhuis doorgebracht, en het ziet er niet naar uit dat hier spoedig verandering in zal komen. Wellicht is het na drie jaar tijd voor een nieuwe column, of een nieuwe schrijfster! Mede namens Maher en de kinderen wens ik u het allerbeste toe. Ik wil u heel hartelijk bedanken voor uw vriendschap en weet nu al dat ik u erg zal missen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.