+ Meer informatie

ICCC belegt Bijbeldag

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Stichting Nederland ICCC (Internationale Raad van Christelijke Kerken) heeft „alle oprechte gelovigen" in Nederland opgeroepen om uit te komen voor hef Woord Gods en het Getuigenis van Jezus Christus. De Stichting kondigt tevens een landelijke Bijbeldag aan op zaterdag 26 september. Onder de oproep staan 55 namen, voornamelijk van dominees.

De Stichting zegt zich zorgen te maken over het ontbreken van een eenparig Bijbels getuigenis in een samenleving, waarin men steeds meer weigert te buigen voor Gods Woord. In dit kader betreurt de stichting het rapport van de Gereformeerde Kerken over het Schriftgezag. Ook hekelt zij nieuwe theologische ontwikkelingen, zoals de „nieuwe theologie" en de bevrijdingstheologie. De Stichting vindt dat deze theologieën de Bijbelse boodschap verduisteren.

Ook de Wereldraad van Kerken geeft volgens de Stichting alle ruimte voor ernstige afwijkingen van de Bijbel. De Stichting verwijt de Wereldraad, dat deze in uitspraken en activiteiten steeds duidelijker Verwantschap toont met de beginselen en praktijken van het antichristelijk marxisme.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.