+ Meer informatie

Tyminski richt politieke partij op

1 minuut leestijd

WARSCHAU (AP) - Stanislaw Tyminski, de zakenman die vorig jaar na jarenlang verblijf in het buitenland naar Polen terugkeerde om een gooi te doen naar het presidentschap, gaat een politieke partij oprichten. Dat heeft het weekblad Gazeta Wspoina gemeld.

Tyminski wil met zijn nieuwe partij oppositie gaan voeren tegen het bestaande „politieke arrangement", zo zegt hij in Gazeta Wspoina. Hij zegt de afgelopen tijd duizenden brieven te hebben ontvangen van mensen die „erop rekenen dat ik een partij opricht". Tyminski haalde op 9 december in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen 25,75 procent van de stemmen, tegen zijn tegenkandidaat Lech Walesa 74,25 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.