+ Meer informatie

Slovo heeft kanker

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG (AP) - Joc Slovo, leider van de Zuidafrikaanse communistische partij en een vooraanstaand lid van het Afrikaans Nationaal Congres, lijdt aan l>eenmergkanker. Dat heeft de communistische partij gisteren bekendgemaakt.

Slovo reageert op de behandeling en zal zijn politieke activiteiten voortzetten. „Het hoeft niet van invloed te zijn op mijn werk", verklaarde de 65-jarige Slovo in de krant The Star.

Toch heeft Slovo onlangs enkele openbare verschijningen afgezegd. Ook heeft de communistische partij Chris Hani, leider van de gewapende vleugel van het ANC en de mogelijke opvolger van Slovo, gevraagd fulltime voor de partij te werken. Volgens The Star zal Slovo waarschijnlijk het leiderschap van de partij overdragen wanneer de communisten tegen het einde van dit jaar een landelijk partijcongres houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.