+ Meer informatie

NAARDEN

1 minuut leestijd

De noteringen voor jonge kaas bleven deze week weer onveranderd.

Vanwege de niet bijster gunstige ontwikkeling van de export streven de producenten naar een betere aanpassing van de produktie aan de afzetmogelijkheden. De laatste weken zijn de voorraden namelijk nogal gestegen doordal de binnenlandse afzet te zamen met de export nogal wat achterbleef bij de produktie. Overigens is de afzet niet geheel onbevredigend, ook al loopt de afzet niet in alle soorten/leeftijden even goed.

De officiële notering voor boter werd vorige week met vijf gulden verhoogd. Door verlaging van de interventieprijs voor boter brokkelt de interventieprijs geleidelijk af. De interventievoorraden blijven zeer aanzienlijk, al nemen ze in Nederland nauwelijks toe.

De afleveringen van melk door veehouders was in de vier weken tot 8 juni met 907.401 ton 2 procent kleiner dan in de overeenkomstige weken in 1990. De officiële notering voor weipoeder ging met 9 cent omlaag tot 1,02 gulden, wat bepaald geen steun voor de kaasprijs betekent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.