+ Meer informatie

GPV blij met behoud van één zetel

1 minuut leestijd

ZEIST — GPV-lijsttrekker G. J. Schutte toonde zich zeer tevreden over het behoud van één zetel voor zijn partij. Volgens de heer Schutte is de lichte teruggang die zijn partij overal te zien gaf, een gevolg van het feit dat hij van alle bestaande partijen de enige onbekende lijsttrekker was.

„Je komt met een nieuwe man, die niet kan bogen op een bepaalde ervaring, dat geeft voor de kiezer een lichte onzekerheid".

De opvallende winst voor de RPF noemde hij gezien de abortus-problematiek van het CDA en zijn houding tegenover het gezin, een geringe aanwas. „Je vraagt je af wat er in het CDA nog meer moet gebeuren willen de mensen zich in groten getale van het CDA afwenden."

Toch was hij blij met deze versterking van de kleine prot.-christelijke partijen in de Kamer. „Het maakt wel degelijk verschil of je met vier of zes mensen in de Kamer zit en mijns inziens kan dit wel eens van beslissende politieke betekenis zijn in de machtsverhoudingen", aldus de GPV-voorman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.