+ Meer informatie

Ontvoering „uit geldnood"

1 minuut leestijd

GORSSEL - Een 30-jarige man uit Deventer heeft woensdagavond bekend dat hij een inwoonster uit Epse onder bedreiging met een mes heeft ontvoerd om haar geld afhandig te maken.' Een woordvoerder van de rijkspolitie in Apeldoorn heeft dat gisteren bekendgemaakt.

De ontvoering begon toen de vrouw thuiskwam en boodschappen uitlaadde. De man dwong haar met een mes om in haar eigen auto te stappen. Daarna reed hij naar een plek in Epse waar hij zijn eigen auto had staan. De vrouw werd geblinddoekt en gedwongen achter in de kofferbak te stappen. In een zomerhuisje in Gorssel werd de vrouw vastgebonden, waarna de ontvoerder ervandoor ging met de handtas van het slachtoffer.

De vrouw echter had in de kofferbak het oude deel III van de auto gevonden en tussen haar kleren verborgen. Toen zij zichzelf wist te bevrijden, alarmeerde ze de buren, die de politie waarschuwden. Deze hield in Deventer een vrouw aan die de auto op dat moment bestuurde. Zij wist niets van de ontvoering af. Haar echtgenoot echter legde 's avonds een bekentenis af. Als motief voor zijn daad noemde hij geldnood. De tas van de vrouw werd teruggevonden. Er ontbrak een bedrag van enkele honderden guldens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.