+ Meer informatie

Oud-strijder

1 minuut leestijd

PEKING — De voorzitter van het „Revolutionaire Comité van de Kworaintang" in Peking, Zhu Yunshan, is donderdag op 9.4-jarige leeftijd overleden, zo heeft vrijdag het persbureau Nieuw China bekendgemaakt.

Het comité werd destijds gevormd door voormalige dissidenten van het bewind van Chiang Kaishek. Na de overwinning van de communisten onder Mao Zedong in 1949, werd dit comité gehandhaafd dat toen ongeveer 800 leden telde. Het vormt nu een van de negen kleine partijen die met de Chinese communistische partij verbonden zijn. Volgens de grondwet is de Communistische partij echter „de leidende kern van het gehele Chinese volk".

Zhu was een van de vice-voorzitters van het Nationale Volkscongres. Hij nam destijds deel aan de revolutie van 1911 toen er een eind werd gemaakt aan het keizerlijk bevi/ind in China.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.