+ Meer informatie

Hallo, ik ben Hennie de Kip

1 minuut leestijd

„Hallo, ik ben Hennie de Kip en wip op een hip en een drip met jou door dit boekje". Zo begint "Hennie de Kip", een boekje dat vol staat met leuke tekenigen. Het gaat over het kiplekkere leven van Hennie en haar vriendjes. Ze heeft er een heleboel: Muisje Piep, Dokter Zwaan, Musje Mukkie, Slijmpie de Slak, Kikker Bill en Varken Flodder. Met elk van hen beleeft ze wel wat. Zo geeft Muisje Piep met een kwastje en een tube verf Hennie als ze slaapt een kakelbont kippevel. Als Hennie wakker wordt, schrikt ze zich een hoedje. „Heb ik soms rode hond?" Op een kippedrafje rent ze naar Dokter Zwaan. Die heeft haar toen in bad gedaan.

Hennie en haar vriendjes beleven nog heel wat avonturen. Uiteindelijk trouwt ze met Jan de Haan en krijgt vier schattige gele kuikentjes. N.a.v. "Hennie de Kip", door Maarten Rood (tekst) en Ada van Zeim (tekeningen); Uitgeverij Terra te Zutphen, 1991; 31 blz.; prijs 14,90 gulden. ^ Wim

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.