+ Meer informatie

Reorganisatie bij Avebe mag niet vertragen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De herstructurering van het coöperatieve aardappelmeelconcem Avebe dient onverminderd te worden voortzet. Het concern kan zich, gezien zijn nog steeds zwakke positie, geen vertragingen veroorloven.

Minister Braks van Landbouw antwoordt dit op vragen van het Tweedekamerlid Van der Spek (PSP). Deze wilde voorkomen dat de Avebe-fabriek te Oranje (gem. Bellen) ontmanteld wordt voordat het plan van de „actiegroep behoud fabriek Oranje" voldoende op haalbaarheid is onderzocht. De Avebe-directie, zo bevestigt de minister, wil op korte termijn bruikbare machines van deze fabriek overplaatsen naar andere vestigingen.

Mocht het plan van de actiegroep Oranje haalbaar blijken, dan kan het volgens Braks in een van de resterende Avebe-vestigingen worden verwerkelijkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.