+ Meer informatie

Bouw damwand spoortunnel mag doorgaan

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De gemeente Rotterdam hoeft niet, zoals de bewonersorganisatie had geëist, te stoppen met de voorbereidingen voor de bouw van de Willemsspoortunnel in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Voor het werk is geei bouwvergunning.

Dit heeft woensdag de president van^ de Rotterdamse rechtbank bepaald in een kort geding dat de bewonersorganisatie Feijenoord (BOF) had aangespannen tegen de gemeente.

De voorbereiding voor de tunnelbouw betreft het aanbrengen van een lange damwand bij de afrit van de Willemsbrug aan Feijenoordkant. Volgens de president, mr. F. J. M. Nivard, is daarvoor geen bouwvergunning nodig omdat het om een tijdelijk hulpwerk gaat. Verder meende de president dat de inspraak van de wijkbewoners door het werk niet is beperkt omdat de definitieve ligging van de tunnel nog niet vaststaat. j

De bewoners van Feijenoord verzetten zich momenteel tegen de spoorlijn die dwars door hun wijk loopt. Zij zijn bang voor het vervoer van gevaarlijk^ stoffen. De Willemsspoortimnel moet de op de wijk uitkomende verouderde spoorbrug vervangen.

Mr. Nivard merkte hierover op dat over het vervoer van gevaarlijke stoffen door de toekomstige tunnel nog besloten moet worden en dat dan ook inspraak- en beroepsprocedures open staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.