+ Meer informatie

Habib Chatti in Vaticaan

1 minuut leestijd

VATICAANSTAD - Paus Johannes Paulus II heeft maandag de secretaris-generaal van de organisatie van de islamitische conferentie, Habib Chatti, ontvangen. De organisatie omvat 42 landen en heeft haar zetel in Djedda in Saoedi-Arabië.

Chatti zei over de audiëntie van een half uur dat hij met de paus eerst en vooral gesproken had over de „noodzaak van een dialoog tussen mohammedanen en christenen".

Daarnaast zijn volgens hem Libanon, Jeruzalem en de palestijnen aan de orde gekomen. Over Jeruzalem waren de paus en hij het volledig eens geweest, zei Chatti. „Jeruzalem mag niet geannexeerd of verjoodst worden, maar moet een gewijde plaats blijven voor de drie monotheïstische godsdiensten (christenen, mohammedanen en joden)".

Ten aanzien van Libanon heeft de paus volgens Chatti gezegd dat hij niets zal nalaten om het te behouden en wat de palestijnen betreft heeft de paus zich voorstander getoond van het zelfbeschikkingsrecht voor het Palestijnse volk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.