+ Meer informatie

Hirsch Ballin wilde aftreden bij Bosio-zaak

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Minister Hirsch Ballin (CDA) van justitie heeft de PvdA-fractie in de Tweede Kamer kort geleden gedreigd met aftreden als zij op het standpunt zou blijven staan dat hij het parlement niet naar behoren had ingelicht over de affaire-Bosic.

De minister zegt dit in een vraaggesprek met NRC Handelsblad van gisteren. In oktober besloot de Kamer de minister op te dragen de rijksrecherche een onderzoek te laten instellen naar de Bosio-zaak. Tevens besloot zij voorbereidingen te treffen om te gelegener tijd zelf een onderzoek te doen. De fracties moesten alleen nog overeenstemming bereiken over een tekst waarin dat zou staan.

Op 24 oktober verspreidde het ANP een concept-tekst waarin stond dat de Kamer de verstrekking van onjuiste inlichtingen door de minister hoog had opgenomen. Op 29 oktober verscheen de definitieve tekst, waarin de kritiek op de minister danig was afgezwakt.

Uit het relaas van Hirsch Ballin blijkt nu dat de PvdA-fractie bezweken is voor de druk die de minister heeft uitgeoefend.

Het onderzoek door de rijksrecherche naar de affaire-Bosio zal vier tot vijf maanden in beslag nemen en rond 1 mei volgend jaar worden afgerond. Dat heeft Hirsch Ballin gisteren aan de Tweede Kamer geschreven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.