+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

Dr. C. Gilhuis, Hoe dichter ik nader. Gesprekken over het ouder worden. 14e druk. Zomer en Keuning, Wageningen. 144 blz. Prijs f 9,90.

Dit fijne boek heeft zijn weg reeds gevonden. We begroeten deze veertiende druk met blijdschap. Dr. Gilhuis komt als een pastor bij ouder wordende mensen op bezoek en spreekt met hen. Het gaat over wat mensen vóór het sterven bezig houdt; over het sterven zelf en over wat na het sterven wacht. Milde humor, diepe liefde voor God en de mensen, grote ernst en blij geloof kenmerken de toon van deze gesprekken. Men zal er oudere mensen een plezier mee doen, wanneer ze dit ten geschenke krijgen. Ik kan me voorstellen dat het veel mensen helpt op het moeilijke, laatste gedeelte van hun levensweg.

Een vertaling in het Duits bereikte drie drukken. Ook daar bleek er behoefte aan te bestaan. Wie oudere mensen een plezier wil doen, moet aan dit boek denken. Het is met zo duidelijke letter gedrukt, dat ook oudere mensen het goed kunnen lezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.