+ Meer informatie

Vlaardingen-Ambacht voor verkeersalternatief

Enquête in wijk over verkeerssituatie

1 minuut leestijd

VLAARDINGEN - Bewoners en winkeliers van VlaardingenAmbacht zouden het liefst alle wegen in hun wijk weer open hebben voor het verkeer. Is dit echt niet meer mogelijk, dan is een grote meerderheid voor het alternatieve voorstel van de SGP/RPF/GPVfractie.

Deze opvattingen van bewoners en winkeliers werden eind vorige week tijdens een door vele bewoners bezochte bijeenkomst in "De Serre" bekendgemaakt aan wethouder A. Maarleveld (PvdA) door de fractievoorzitter van de SGP/RPF/GPV, M. W. Lensvelt. Op verzoek van de SGP/RPF/GPV-fractie hebben de afgelopen week leerlingen van de mds van de Christelijke Scholengemeenschap Beneden Maas een enquête gehouden over de verkeerssituatie in Vlaardingen-Ambacht. Zo'n 300 bewoners en winkeliers in de wijk werden ondervraagd. Met een respons van circa 60 procent zijn leerlingen en docenten van de mds zeer tevreden.

Als grote boosdoener wijzen de bewoners (84 procent) en winkeliers (100 procent) de bussluis op de Anth. Knottenbeltsingel aan. Het hierdoor geweerde autoverkeer zoekt op alle mogelijke manieren zijn weg in omliggende, veelal smalle straten. Daar sinds vorige week ook het Burg. De Bordesplein is afgesloten, is het omrijden in de wijk nog eens verlengd met de lus Emaus/Voorstraat. Diverse pogingen van bewoners, winkeliers en bedrijven om hierin verandering te brengen, zijn door de gemeente niet gehonoreerd, omdat de afsluitingen deel uitmaken van het al zo vaak bekritiseerde Verkeerscirculatieplan.

Compromis

In een poging een oplossing te bieden voor de grote ontevredenheid in

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.